Αντιπυρική περίοδος 2009

Η αντιπυρική περίοδος 2009 άρχισε. Όπως και το 2008, για 23η χρονιά οι Εθελοντές ΔΑΣοπυροπροστασίας Αττικής πραγματοποιούν νυχτερινές πυροφυλάξεις στην καρδιά του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας .Το Σάββατο, 30/05/2009 στην Σκίπιζα και στην Μόλα έγιναν από τους εθελοντές του ΕΔΑΣΑ οι πρώτες ολονύχτιες πυροφυλάξεις της φετινής αντιπυρικής περιόδου. Ακόμα, μέχρι 31 Μαΐου έχουν πραγματοποιηθεί 19 περιπολίες απο τα μέλη της Ομάδας Δασοπυρόσβεσης Ορεινών Περιοχών του ΕΔΑΣΑ στον Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας με το μικρό πυροσβεστικό όχημα που διαθέτει ο σύλλογος.
Η Πάρνηθα πληγώθηκε αλλά με την βοήθεια ΟΛΩΝ μας θα μπορέσει να επουλώσει τις πληγές της. Ελάτε στην Πάρνηθα να φυλάξουμε μαζί...


Μη χάνουμε το κουράγιο μ
αςΥ
πάρχουν πολλά για να φυλάξει κανείς
Η καταστροφική πυρκαγιά άφησε ανέπαφο ολόκληρο το βόρειο και ανατολικό τμήμα του Δρυμού, όπως και τμήματα ανάμεσα στις καμμένες περιοχές που γλύτωσαν από την φωτιά.
Συνολικά τα 2/3 περίπου του Εθνικού μας Δρυμού έχουν σωθεί.

Ακόμα, η επιτήρηση περιοχών που πληγώθηκαν από φωτιά έχει μεγάλη σημασία όπως και η αναδάσωση διότι εάν καούν ξανά η φυσική τους αποκατάσταση είναι πια εξαιρετικά δύσκολη.

Το 40% του πυρήνα του Εθνικού Δρυμού της
Πάρνηθας και σημαντικότατο μέρος της
περιφέρειας του έχουν παραμείνει άκαυτα.
Πρέπει να τα προστατεύσουμε για να μην καούν
και αυτά με αποτέλεσμα να ανέβει η θερμοκρασία
ακόμα 1-2 βαθμούς το καλοκαίρι (εκτός των
άλλων επιπτώσεων)
ΕΣΥ τι κάνεις γι' αυτό ;
Ο Ε.ΔΑΣ.Α οργανώνει την πυροφύλαξη και φυλάει
εθελοντικά συνέχεια επί 23 χρόνια έχοντας εντοπίσει 128
δασικές πυρκαγιές.
Τα μέλη του όμως δεν επαρκούν
Γι' αυτό έλα κι εσύ να φυλάξεις μαζί μας.

Μην παραμένεις θεατής
Ένα δίωρο αρκεί
Για όλο το καλοκαίρι, ένα δίωρο από το χρόνο σου, φτάνει για να προστατέψουμε την Πάρνηθα, τον τελευταίο παρθένο πνεύμονα της Αττικής. Μην παραμένεις θεατής.
Η πυροφύλαξη γίνεται σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Δασαρχείο της Πάρνηθας, και τον Φορέα Διαχείρησης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας Το χρονικό διάστημα της πυροφύλαξης γίνεται (κατά την αντιπυρική περίοδο του τρέχοντος έτους) με διώρες, για κάθε εθελοντή πυροφύλακα, νυχτερινές βάρδιες, μεταξύ 9 το βράδυ και 6 το πρωί. Η πυροφύλαξη και ο ύπνος γίνονται σε στεγασμένο χώρο σε υψόμετρο 1,300 μ. Το μόνο που χρειάζεται να φέρουν οι εθελοντές είναι το φαγητό τους, νερό και υπνόσακο. Ο Ε.ΔΑΣ.Α διαθέτει μικρά στρώματα και μαξιλάρια.Πυροφυλάκειο Σκίπιζας

Δεν υπάρχουν σχόλια: