Νεότερη ενημέρωση 17/05/2010 :

NEWSLETTER 14

----------------------------------------------------------------------------------------------


Δελτίο τύπου :

Bookmark and Share

Άτομα πρόθυμα να αποτελέσουν τα καλοκαιρινά «μάτια και αυτιά» έναντι οποιασδήποτε απειλής του δάσους της Πάρνηθας και να περάσουν παράλληλα νύχτες ευχάριστες και δροσερές στο βουνό, «ζητά» άμεσα ο Εθνικός Δρυμός.

Ειδικότερα, ο Ε.ΔΑΣ.Α (Εθελοντές Δασοπυροπροστασίας Αττικής) –που επί 23 συναπτά έτη δραστηριοποιείται στο Δρυμό– χρειάζεται ενίσχυση από εθελοντές για τις πυροφυλάξεις που και φέτος οργανώνει στον τελευταίο παρθένο πνεύμονα της Αττικής –την Πάρνηθα– για ολόκληρη την αντιπυρική περίοδο (έως 15 Οκτωβρίου).

Σκοπός των πυροφυλάξεων είναι ο εντοπισμός τυχόν εστιών φωτιάς ή και άλλων δραστηριοτήτων που θα μπορούσαν να απειλήσουν το αλώβητο από την πυρκαγιά του 2007 δασικό κομμάτι της Πάρνηθας και της περιφερειακής ζώνης της, και η άμεση ειδοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας ή του αρμόδιου Δασαρχείου.

Σχολιάζοντας την αναγκαιότητα για συμμετοχή περισσότερων πολιτών στην προστασία του εναπομείναντος δάσους στον Εθνικό Δρυμό, ο συντονιστής και η βοηθός συντονισμού πυροφυλάξεων του Ε.ΔΑΣ.Α, Τάσος Μπούρκουλας και Στέλα Αλισάνογλου, αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Η Πάρνηθα είναι υπόθεση όλων μας και όχι μόνο των μελών του Ε.ΔΑΣ.Α. Είναι σίγουρο ότι εάν ο καθένας από τα πέντε εκατομμύρια των Αθηναίων αφιέρωνε ένα βράδυ του καλοκαιριού του στην Πάρνηθα, η φύλαξή της θα ήταν ευκολότερη και αποτελεσματικότερη».

Οι πυροφυλάξεις λαμβάνουν χώρα στα στεγασμένα πυροφυλάκια της Σκίπιζας και της Μόλας υπό την επίβλεψη των εκπαιδευμένων για το σκοπό αυτό μελών – εθελοντών του Ε.ΔΑΣ.Α., που βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης Πάρνηθας, το Δασαρχείο και την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Εάν θέλετε λοιπόν να απολαύσετε την ανεπανάληπτη θέα που χαρίζει το υψόμετρο των 1.300μ., την καλοκαιρινή δροσιά του βουνού, και την ικανοποίηση ότι συμβάλλετε ενεργά στην προστασία του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας, επικοινωνήστε με τον Ε.ΔΑΣ.Α στα παρακάτω:

Τηλ: 210 5200-680 / FAX: 210 5200-681

Website: www.edasa.gr

Email: edasa1987@yahoo.gr

Αγ. Κωνσταντίνου 12 Αθήνα Τ.Κ.10431

Σημείωση προς συντάκτες:

Ο Ε.ΔΑΣ.Α. (Εθελοντές Δασοπυροπροστασίας Αττικής) είναι περιβαλλοντικό μη κερδοσκοπικό σωματείο, με κυριότερο σκοπό του την κινητοποίηση των κατοίκων της Αττικής στην εθελοντική δασοπυροφύλαξη, δασοπυρόσβεση και αναδάσωση των βουνών της Αττικής, καθώς και την παροχή βοήθειας - στο μέτρο του δυνατού- προς τις υπηρεσίες κατάσβεσης ορεινών δασικών πυρκαγιών. Συνεργάζεται με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τα κατά τόπους Δασαρχεία της Αττικής.

Στα 23 χρόνια του ιστορικού του Ε.ΔΑΣ.Α. καταμετρώνται:

1.208 Πυροφυλάξεις

2.561 Εθελοντές

Ειδοποίηση για 128 Πυρκαγιές

Συμμετοχή σε 14 Κατασβέσεις

Εκατοντάδες Περιπολίες (από το 2008, με ειδικά εξοπλισμένο όχημα)

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια: